(1) 242-1797, (30) 576-1976    siker@sikerhonlap.hu  Vissza a főoldalra

Mérsékelje kockázatát!
Ellenőrizze külföldi ügyfeleit-partnereit!
Az újakat is, a meglévőket pedig rendszeresen!

A képen látható Kremlben szabályozzák az orosz cégek cégkivonatainak és mérlegeinek a rovatait

A díszszemlére készülő, alakzatban repülő Berkuta típusú helikopterek a vörös fallal körülvett Kreml felett, ahonnan az orosz cégek cégkivonatának és éves pénzügyi beszámolóinak tartalmi öszetételét szabályozzák.
A nemzeti színűre festett lelátók a díszszemlére előkészítve a Vörös térre néznek, a két sort a Lenin Mauzóleum választja el.


Oroszországi cégek cégkivonata, mérlege és
az oroszországi egyéni vállalkozók bejegyzett adatai

Az itt kínált információk gyakorlati alkalmazásáról érdemes átfutnia az oroszországi cégkivonat és mérleg hasznosulásáról szóló esettanulmányunkat – mit tegyen, az konkrétan mennyibe kerül, milyen időbeli ütemezés várható.

Mielőtt komolyabb kapcsolatba lépünk, szerződést kötünk bármilyen céggel, akkor célszerű róla előzetesen informálódnunk. Ez különösen igaz a külföldi, így az orosz cégek esetében, hiszen "Messziről jött ember azt mond, amit akar".

Ezt a tájékozódást segíti elő az a szolgáltatásunk, mely a kért orosz cégek / orosz egyéni vállalkozók vonatkozásában biztosítja
 • a hivatalos, pillanatnyilag aktuális cégkivonatának, és/vagy
 • a hivatalos, friss pénzügyi beszámolójának (mérlegének) megrendelőnkhöz történő eljuttatását.
Igény esetén ezek oroszról magyarra fordítását kedvezményes áron vállaljuk (lásd legalul, a kék színű "Oroszról magyarrra fordítás" címen).

Cégek

Cégkivonat

Az adatok forrása: az oroszországi Szövetségi Adóhivatal.

Teljesítési határidőnk: orosz nyelven, tipikusan még a megrendelés napja.

A lekérdezéshez szükséges adatok - a következők közül csak egyre van szükség:
 • cégjegyzékszám (OGRN) vagy
 • adószám (INN) vagy a
 • a cég megnevezése (ez esetben legalább a várost is célszerű megadni).
Miután ezt megadták, mi mindig készítünk egy, a megadottnál tipikusan több adatot tartalmazó (például a cég neve, székhelye, cégjegyzékszáma (OGRN), a cégjegyzékszám hozzárendelésének dátuma, adószáma (INN), a nyilvántartásba vételének oka (KPP), a cég vezetőjének neve) ingyenes, előzetes lekérdezést, s ezt az árajánlatunkat tartalmazó levelünkben megküldjük az érdeklődőnek. Ő ennek alapján pontosabban láthatja, hogy az általunk látott cég megegyezik az általa lekérdezni kívánt céggel.

Lekérdezési lehetőségek:
 • tájékoztató jellegű, nem hiteles cégkivonat: 5.000 Ft + ÁFA,
 • hiteles cégkivonat: 10.000 Ft + ÁFA.
Az utóbbi esetben egy külön állományban elküldjük a kiterjesztett cégkivonatot is. Ez többek között tartalmazza a cég adataiban bekövetkezett változásokat (például címe, telefonszáma, vezetője, tulajdonosa változásait), az esetleges leányvállalatait, képviseleteit.

oroszországi cégkivonat példája - oroszul

Oroszországi cégkivonat - oroszul.
A hiteles és a nem hiteles cégkivonat tartalmilag megegyezik egymással, csak a hitelesítésben különböznek. A másik eltérés pedig, hogy a hiteleshez jár egy külön állományban a kiterjesztett cégkivonat, mely a változások történetét tartalmazza (a mintáját lásd lentebb).
Az oroszról magyarra fordítását az adott, konkrét orosz nyelvű cégkivonat leütésszáma alapján, külön árajánlatot adva vállaljuk


oroszországi cégkivonat példája - magyarul

Oroszországi cégkivonat - magyarul.


oroszországi kiterjesztett cégkivonat példája - oroszul

Oroszországi kiterjesztett cégkivonat - oroszul. Ez a hiteles cégkivonathoz járó, külön pdf állományt képező melléklet.
A tevékenységek felsorolását követően láthatjuk zöld színnel az újonnan felvett, piros színnel, s kihúzva pedig a törölt tevékenységeket.
Az oroszról magyarra fordítását az adott, konkrét orosz nyelvű kiterjesztett cégkivonat leütésszáma alapján, külön árajánlatot adva vállaljuk


Éves pénzügyi beszámoló azaz mérleg

Az adatok forrása: Oroszországban az éves pénzügyi beszámolót két helyre kell beküldeni: a Szövetségi Adóhivatalhoz és a Szövetségi Statisztikai Hivatalhoz. A beérkezett adatok nyilvánosságra hozatalát a jogszabályok az utóbbira delegálják, így mi a Szövetségi Statisztikai Hivatal által közölt adatokat kapjuk.

A lekérdezéshez szükséges adatok - mint a cégkivonat esetén, továbbá kérjük megadni, hogy a bázis év az utóbbi négy év közül melyik pénzügyi évre vonatkozzon. A lehetőségek: 2015 vagy 2016 vagy 2017 vagy 2018. Az általunk szolgáltatott mérleg mindig 2 év adatait foglalja magában: a bázis évét (azaz a beszámolási évét) és az azt megelőző évét (lásd az alábbi példát).

Lekérdezési lehetőségek:
 • tájékoztató jellegű, nem hiteles éves pénzügyi beszámoló: 5.000 Ft + ÁFA,
 • hiteles éves pénzügyi beszámoló: 10.000 Ft + ÁFA.

  Orosz mérleg egyszerűsített adóbevallás esetén - oroszul

  Oroszországi mérleg egyszerűsített adóbevallás esetén - oroszul (részlet). Az adatok ezer rubelben. Ennek fordítási irányára nálunk 3.000 Ft + ÁFA.
  A teljes körű adóbevallásra kötelezett, nagyobb orosz cégek mérlege ennél nyilván részletezettebb, annak fordítási irányára nálunk 14.000 Ft + ÁFA


  Orosz mérleg egyszerűsített adóbevallás esetén - magyarul

  Oroszországi mérleg egyszerűsített adóbevallás esetén - magyarul (részlet). Az adatok ezer rubelben

Egyéni vállalkozók

Az adatok forrása: mint a céges lekérdezéseknél.

Cégkivonat jellegű adatok

A lekérdezéshez szükséges adatok - a következők közül csak egyre van szükség:
 • egyéni vállalkozói azonosító (OGRNIP) vagy
 • adószám (INN) vagy a
 • családi név, utónév, apai név, megye (kraj-oblaszty) (azaz a megkülönböztetés érdekében összesen 4 db adat).

Éves pénzügyi beszámoló azaz mérleg

Lekérdezési lehetőségek:
 • tájékoztató jellegű, nem hiteles éves pénzügyi beszámoló: 5.000 Ft + ÁFA,
 • hiteles éves pénzügyi beszámoló: 10.000 Ft + ÁFA.

Oroszról magyarra fordítás

Amennyiben igény van rá, a lekérdezett oroszországi cégjegyzékek, mérlegek oroszról magyarra fordítását is vállaljuk, speciális, kedvezményes áron, akár általunk hitelesítve is. Ez a hitelesítés a közvélemény által nem nagyon ismert jogszabály alapján Magyarországon mindenütt érvényes (akár rendőrségen, bíróságon is), nem szükséges ezeket a drága OFFI-val fordíttatni, hitelesíttetni.


Azon államok listája, melyek cégei vonatkozásában külföldi cégkivonatot / cégjegyzéket és mérleget szállítunk